Mannen-therapiegroep

Groepsbijeenkomsten voor mannen met seksueel misbruik verleden.

Mannen-therapiegroep

Groepsbijeenkomsten voor mannen met seksueel misbruik verleden

De gevolgen van seksueel misbruik

Een mannengroep voor mannen die de moed hebben om de confrontatie met het seksueel misbruik verleden aan te gaan. Verwerken van seksueel misbruik is hard werken. Verwerken vraagt moed.

Als je als kind seksueel misbruikt bent kun je dat lang wegstoppen. Alsof het niet gebeurd is. Maar op een dag ……..word je er aan herinnerd. Dat kan zomaar gebeuren. Door een niet bewuste trigger word je overvallen en komen de misbruikherinneringen terug en ze laten je niet meer los. Het beheerst je hele leven.

Of je wordt er elke dag aan herinnerd omdat het misbruik vers in je geheugen ligt. Je bent somber, gespannen, angstig, prikkelbaar, lusteloos, leeg enz…. Je hebt problemen met intieme relaties, vriendschappen, je bent wantrouwig.

Je hebt lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn, slaapproblemen, nachtmerries en seksuele problemen.

In een bepaalde omgeving, situatie of bij bepaalde personen voel je je plots angstig, verlamd, je bent onzeker, opstandig, aanvallend of agressief.

Je voelt verwarring over je seksuele identiteit, gevoelens en je voorkeuren.

Het is een selectie van mogelijke klachten die je kunt ervaren als overlever van seksueel misbruik. Natuurlijk kunnen de klachten per persoon verschillend zijn. Maar de bron van deze klachten is voor alle mannen het seksueel misbruik dat ze ongewild als kind hebben moeten meemaken. Misschien ben je kort of lang geleden de strijd aangegaan maar ben je uitgeput geraakt.

Wij kunnen je helpen bij het verwerkingsproces.

Hierbij kun je denken aan:

Krijg weer hoop

Alle mannen met seksueel misbruik ervaringen (hoe verschillend ook) zullen erkennen dat een dag samen werken en verwerken met andere mannen uniek is. Het maakt je minder eenzaam en je herkent de ervaringen van anderen. Jouw verhaal betekent iets voor de andere mannen. Je gaat weer naar huis met hoop.

Fokkerstraat 18, 2811 RE te Reeuwijk

Je bent welkom

Stap over je aarzelingen heen. Deelname helpt je echt verder in het verwerkingsproces.

De groepen worden begeleid door Cor van Haaften en Rogier van Luijk.
Voordat je meedoet heb ik eerst een individueel gesprek om te kijken hoe ver je bent met het verwerkingsproces en of deelname aan een groep helpend voor je is.

In Reeuwijk

Data

9 december
6 januari '24
3 februari '24
9 maart '24
6 april '24
25 mei '24

10.00-16.00 uur

€800,-

Interesse? Vul het formulier in.

Met Compassie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders