Over mijzelf

Ik ben Cor van Haaften. Als traumaseksuoloog is mijn hulp gericht op mannen en vrouwen die als kind seksueel misbruik ervaring(en) hebben meegemaakt. Het kan je leven heel erg in war brengen. Je kunt allerlei klachten krijgen die je nooit in verband hebt gebracht met deze gebeurtenis(en). 

Je hebt last van een negatief zelfbeeld, het misbruik zo klein mogelijk houden, moeilijk bij je gevoel kunnen komen, het hebben van angstgevoelens, bij woede geen beheersing, veel schaamte en schuldgevoelens, je klein voelen, last hebben van verslavingen, je hebt moeite met zelf keuze maken, je bent een control frik, last van grenzeloosheid, het leven en jezelf niet lief hebben enz.  

Op deze website kun je veel over het  onderwerp seksueel misbruik lezen. Het geeft je mogelijk inzicht in wat je is overkomen en de over de schade die het heeft aangericht. Je zult antwoorden vinden waarom je in een emotioneel isolement leeft, waarom je wantrouwig bent en niet los kunnen komen van de dader. 

Misschien heb je je aseksualiteit en je gedrag nooit in verband met het seksueel misbruik gebracht, heb je vragen rondom je identiteit, of ben je hyperseksueel of juist het vermijden van seks. Verwerking van seksueel misbruik is veelal maatwerk. In mijn praktijk kun je rekenen op deskundige begeleiding. De spreekuren vinden plaats in Reeuwijk. In mijn praktijk voer ik gesprekken individueel volwassenen, echtparen en groepen. Praktijk Van Haaften is gevestigd in Reeuwijk. 


 Visie & missie

Mijn visie is dat elk mens uniek is en zelf verantwoordelijk  is voor de keuzes die worden gemaakt. Op basis van gelijkwaardigheid en respect zal ik met jou de begeleiding aangaan. Het is mijn missie om je te ondersteunen en  te zoeken naar een begaanbare weg waarin je leert omgaan met je zorgen en de problemen.

Ik werk vanuit een christelijke levensbeschouwing. Ik geloof dat voor God iedereen waardevol is. Dit betekent dat ik hulp bied aan iedereen, ongeacht de levensovertuiging. Met mijn hulp wil ik mij inzetten  voor het zoeken naar de kracht, die jouw levensbeschouwing kan bieden. Dat is de basis van mijn werk.

Ik heb bij het "Opleidingsinstituut voor Traumaseksualiteit en Psychodrama" onder leiding van Peter John Schouten en Loes Stolker de opleiding "Traumaseksuologie" gevolgd. Hoe geef je hulp aan mannen en vrouwen die als kind seksueel misbruikt zijn. De kennis en ervaring van hen heb ik mogen gebruiken bij de ontwikkeling van deze website. Met deze opleiding heb ik mijn expertise  uitgebreid met kennis en vaardigheden. 

Betekenis compassie

De naam van de website is met Compassie. De betekenis van compassie is niet gemakkelijk onder woorden te brengen. Kort gezegd betekent het, intense betrokkenheid bij de  moeilijke situatie van je leven. Met deze intentie is mijn onvoorwaardelijke zorg aan jou.

Geheimhouding

Geheimhouding: zonder toestemming wordt geen informatie naar buiten gebracht. Ook voor noodzakelijk overleg wordt eerst toestemming aan u gevraagd.